Studentlån

Jämför privatlån med Bankvertise - upp till 600 000 kr

Behöver du finansiera ett nytt tak, en bil eller renovering? Ansök direkt hos Bankvertise och låna upp till 600 000 kr – helt kostnadsfritt och utan bindning.

Vi jämför över 39 olika banker och långivare, så att du kan välja det lån som passar dig bäst. Fyll i formuläret redan idag!

 

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 350 000:-, rörlig ränta 6.51%, uppläggningskostnad 350:-, aviavgift 29:-, ger en effektiv ränta på 6.90 %. Totalt belopp att återbetala 509 759:-. Månadskostnad 3 538:- fördelat på 144 avbetalningar. Räntekostnad + avgifter 159 759:-. Individuell ränta varierar. Uppdaterat 2021-03-11. Återbet. tid 1-20 år.

I samarbete med

 

Du är här: Bankvertise » Studentlån

Innehåll på sidan
  Add a header to begin generating the table of contents

  Studentlån: En komplett guide för att hitta det bästa lånet för studenter

  Som student är det viktigt att ha koll på din ekonomi och hur du finansierar dina studier.

  I denna artikel kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om studentlån och hur du kan hitta det bästa lånet för dig och din situation.

  Vi kommer även att förklara skillnaden mellan CSN-lån och privata studentlån samt ge dig en steg-för-steg guide för hur du ansöker om ett lån via Bankvertise.

  Vad är ett studentlån?

  Ett studentlån är ett lån som du som student kan ansöka om för att finansiera dina studier och täcka kostnader som boende, kurslitteratur och andra nödvändigheter. Det finns två typer av studentlån: CSN-lån och privata studentlån.

  CSN-lån är lån som utfärdas av Centrala Studiestödsnämnden (CSN) och är vanligtvis det första alternativet för studenter som behöver låna pengar för sina studier. Privata studentlån är lån som ges ut av banker och andra långivare och kan vara ett alternativ för dig som inte är berättigad till CSN-lån eller som behöver extra pengar utöver ditt CSN-lån.

  Hur ansöker jag om ett studentlån?

  Att ansöka om ett studentlån via Bankvertise är enkelt och smidigt. Här är en steg-för-steg guide för hur du gör det:

  1. Fyll i din ansökan online: Använd vårt formulär här på Bankvertise och fyll i det belopp du vill låna. För att göra processen så enkel som möjligt är det viktigt att du fyller i så detaljerat som möjligt. Om du har en medsökande, glöm inte att inkludera deras uppgifter.
  2. Kreditupplysning hos UC: Istället för att ta flera kreditupplysningar hos olika banker, tar vi bara en kreditupplysning hos UC för att skydda din kreditvärdighet. Vi jämför sedan lånen hos olika banker.
  3. Din ansökan går till 38 långivare: När din kreditupplysning är godkänd och vi har säkerställt att du inte är registrerad hos Kronofogden, skickas din ansökan automatiskt till 38 långivare. De flesta ger dig svar direkt, medan vissa kan ta lite längre tid eftersom de granskar ansökningar manuellt.
  4. Granska dina låneerbjudanden: Det tar inte lång tid innan du börjar få låneerbjudanden skickade till dig. Ta dig tid att noggrant granska deras villkor och välj det lån som passar bäst för din situation.
  5. Utbetalning av pengar: När du har bestämt dig för det bästa lånet kan du enkelt signera det med ditt BankID. Oftast har du pengarna på ditt konto samma dag.

  Vad ska jag tänka på när jag jämför studentlån?

  När du jämför studentlån är det viktigt att överväga flera faktorer för att hitta det bästa alternativet för dig. Här är några saker att ha i åtanke:

  • Ränta: Räntan är en av de mest betydande faktorerna vid jämförelse av lån, då den påverkar slutsumman du betalar tillbaka. Jämför räntorna mellan olika långivare och välj det lån med den lägsta räntan om det passar din situation.
  • Återbetalningstid: Återbetalningstiden är den tid du har att betala tillbaka lånet. En längre tid kan innebära lägre månadskostnader, men kan också resultera i högre räntekostnader över tid. Välj en återbetalningstid som passar din ekonomi och förmåga att betala tillbaka.
  • Villkor: Läs noga igenom långivarens villkor för att förstå dina skyldigheter som låntagare. Se till att du är medveten om eventuella avgifter som kan tillkomma under lånetiden, som uppläggningsavgift eller förseningsavgifter.

  Studentlån: Tips för att förbättra din ekonomi som student

  Studierna kan vara spännande och givande, men också en ekonomisk utmaning. Ett studentlån kan hjälpa täcka kostnader som kurslitteratur, boende och levnadskostnader. Här är några tips för att få mest ut av ditt studentlån och förbättra din ekonomi under studietiden:

  • Skapa en budget: En budget är viktig för att hantera pengarna effektivt. Lista dina inkomster, inklusive studentlån, CSN-bidrag och eventuell deltidsarbete. Lista även dina utgifter, som boende, mat, böcker och transport. Att ha koll på utgifterna hjälper dig undvika överskottsskuldsättning och ger en klar bild av din månatliga budget.
  • Sök stipendier och bidrag: För att minska beroendet av studentlån, sök stipendier och bidrag som kan stödja dina studier. Många organisationer erbjuder ekonomiskt stöd baserat på prestationer eller behov.
  • Leva sparsamt: Välj ekonomiska alternativ för boende, mat, transport och nöjen. Bo i studentkorridor eller dela lägenhet med andra. Laga mat hemma istället för att äta ute.
  • Deltidsjobb eller sommarjobb: Ett deltidsjobb eller sommarjobb kan komplettera ditt studentlån och ge värdefull erfarenhet. Hitta balans mellan arbete och studier.
  • Planera för framtiden: Efter examen, planera återbetalning av lånet. Fundera över jobbsökande, vidareutbildning eller investeringar.

  Återbetalning av studentlån: förstå dina alternativ

  Vid återbetalning är det viktigt att förstå dina alternativ. Granska villkoren och kontakta din långivare för att diskutera möjligheter. Du kan förlänga återbetalningstiden för lägre månadskostnader eller betala snabbare för mindre räntekostnader.

  Samla dina lån

  Har du flera lån kan ett samlingslån vara värt att överväga. Ett lån med lägre ränta och enklare återbetalning kan göra hanteringen lättare.

  Bygg en nödfond

  En nödfond ger trygghet vid oväntade utgifter. Spara tre till sex månaders kostnader på ett lättåtkomligt sparkonto.

  Kreditvärdighet

  Betala i tid för god kreditvärdighet. Övervaka kreditrapport och säkerställ dess korrekthet.

  Professionell rådgivning

  Få hjälp vid överväldigande ekonomi. En rådgivare kan planera budget och framtiden.

  Genom att följa tipsen och vara proaktiv i ekonomiska beslut, kan du förbättra din situation. Förstå studentlån och använd dem för utbildning och karriär. Ta ansvar för ekonomin och planera för framtiden, för stabilitet och framgång.

  HÄR KAN DU HITTA SVAR PÅ
  De vanligaste frågorna vi har fått

  Vi har samlat några av de vanligaste frågorna vi har fått in. Om du inte hittar svar på det du söker efter är du välkommen att kontakta oss.

  Det beror på vilken typ av lån du ansöker om och din ekonomiska situation. Om du ansöker om ett CSN-lån kan du låna upp till ett visst belopp per termin, beroende på din studietakt och hur lång tid du har kvar av din utbildning. För privata studentlån varierar lånebeloppen mellan olika långivare, men det är viktigt att inte låna mer än vad du faktiskt behöver och kan betala tillbaka.

   

  Räntan på ett studentlån varierar beroende på vilken långivare du väljer och din kreditvärdighet. CSN-lån har generellt sett en låg ränta, medan räntan på privata studentlån kan variera mellan olika långivare. Jämför räntor innan du ansöker om ett lån för att hitta det bästa alternativet för dig.

   

  Att ta ett studentlån kan påverka din kreditvärdighet både positivt och negativt. Om du betalar tillbaka lånet i tid och följer långivarens villkor kan det förbättra din kreditvärdighet. Men om du missar betalningar eller får betalningsanmärkningar kan det leda till en försämrad kreditvärdighet.

   

  För vissa studentlån kan du ansöka om att förlänga återbetalningstiden, men det varierar mellan olika långivare och deras villkor. Kom ihåg att en längre återbetalningstid ofta innebär att du betalar mer i ränta över tid.

   

  Ja, det är möjligt att samla flera lån, inklusive studentlån, i ett enda lån genom att ansöka om ett så kallat samlingslån eller omfinansieringslån. Detta kan underlätta administrationen av dina lån och möjligen sänka din totala månadskostnad.

   

  Ja, i de flesta fall kan du betala av ditt studentlån snabbare än planerat utan extra kostnad. Kontrollera långivarens villkor för att se om det finns några begränsningar eller avgifter för att göra extra inbetalningar på lånet.

   

  Om du har problem att betala tillbaka ditt studentlån är det viktigt att kontakta din långivare så snart som möjligt. De kan eventuellt erbjuda lösningar som att sänka dina månadsbetalningar, förlänga återbetalningstiden eller ge dig en betalningsfri period. Om du inte betalar tillbaka lånet kan det leda till betalningsanmärkningar och i värsta fall en skuld hos Kronofogden.

   

  Dina befintliga lån, inklusive studentlån, påverkar din skuldkvot och kan därmed påverka din möjlighet att ta andra lån, som bolån, i framtiden. Banker och långivare tar hänsyn till din skuldkvot när de bedömer din kreditvärdighet och din förmåga att betala tillbaka nya lån. Att ha en hög skuldkvot kan göra det svårare att få ett bolån eller andra lån.

   

  En låneförmedlare som Bankvertise hjälper dig att jämföra och hitta det bästa studentlånet för din situation. Genom att använda en låneförmedlare kan du spara tid och öka dina chanser att hitta det mest förmånliga lånet för dig. Här är några av fördelarna med att använda en låneförmedlare som Bankvertise:

  • Du får tillgång till flera långivare genom en enda ansökan, vilket ökar dina chanser att hitta det bästa lånet för din situation.
  • Bankvertise skickar din ansökan till 38 olika långivare, vilket ger dig en bredare överblick över de erbjudanden som finns på marknaden.
  • Du behöver endast genomgå en kreditupplysning hos UC, vilket minskar risken för att din kreditvärdighet påverkas negativt.
  • Tjänsten är kostnadsfri och du förbinder dig inte till något när du ansöker om lån genom Bankvertise.
  • Du får låneerbjudanden snabbt och enkelt, vilket gör det möjligt för dig att jämföra villkoren och välja det bästa lånet för din situation.
   

  När du jämför studentlån är det viktigt att ta hänsyn till följande faktorer:

  • Ränta: Jämför både den nominella räntan och den effektiva räntan för att få en klar bild av lånekostnaderna.
  • Återbetalningstid: Längre återbetalningstider ger ofta lägre månadskostnader men kan leda till högre totala lånekostnader.
  • Villkor: Läs igenom långivarens villkor noggrant för att förstå eventuella avgifter, betalningsfria perioder och möjligheter att göra extra inbetalningar på lånet.
  • Kreditupplysning: Välj en låneförmedlare som endast gör en kreditupplysning för att minimera risken för negativ påverkan på din kreditvärdighet.
  • Kundtjänst och support: Välj en långivare med bra kundtjänst och support, så att du kan få hjälp om du har frågor eller problem med ditt lån.
  VI HAR GJORT DET ENKELT
  Så här fungerar Bankvertise

  Man kan dela upp Bankvertise i tre enkla steg.

  Bankvertise - trin 1 ansøg
  Ansök

  Gör din ansökan genom vårt ansökningsformulär

  Bankvertise - trin 2 accepter lånetilbud
  Accepter låneerbjudande

  Acceptera och skriv på för det låneerbjudandet som du vill ta

  Bankvertise - trin 3 accepter lånetilbud
  Utbetalning

  Pengarna betalas ut till ditt konto

  BEHÖVER DU MER HJÄLP?
  Kanske är detta intressant
  Bankvertise samlelån
  Samla lån

  Med ett samla lån kan du potentiellt spara riktigt mycket pengar varje månad.

  bankvertise kategori privatlån
  Privatlån

  Ett privatlån kan ge dig friheten att göra det som du vill utan frågor.

  Lån penge uden sikkerhed
  Låna pengar

  Låna pengar online via Bankvertise. Jämför hos över 39 banker och långivare.

  Lånemöjligheter
  Lånemöjligheter

  Om du behöver ta ett lån så rekommenderar vi dig starkt att du undersöka dina möjligheter noggrant.

  ANSÖK OM LÅN OAVSETT VILKET BELOPP DU BEHÖVER
  Bankvertise

  Låna 600 000 kr

  Behöver du låna 600 000 kr? På Bankvertise hittar du snabba lån med låga räntor skräddarsydda för dig. Ansök online och få direktbesked.

  Låna 500 000 kr

  Behöver du låna 500 000 kr? Bankvertise.se erbjuder lån med låga räntor skräddarsydda för dig. Ansök online och få pengarna direkt.

  Låna 400 000 kr

  Behöver du låna 400 000 kr? På Bankvertise får du lån med låga räntor, skräddarsydda för dig. Ansök online och få pengarna direkt.

  Låna 300 000 kr

  Behöver du låna 300 000 kr? På Bankvertise.se jämför du lån, får tips och info för bästa beslutet. Ansök online och få direktbesked.

  Låna 200 000 kr

  Behöver du låna 200 000 kr? På Bankvertise.se jämför du förmånliga lån med flexibla villkor. Ansök online och få direktbesked.

  Låna 100 000 kr

  På jakt efter att låna 100 000 kr? Jämför lån på Bankvertise.se, utforska guider och hitta bästa räntor och villkor för ditt lånebehov.

  Låna 75 000 kr

  Behöver du låna 75 000 kr med låg ränta? Hos Bankvertise jämför du räntor och villkor för det bästa lånet. Ansök online och få direktbesked.

  Låna 50 000 kr

  Letar du efter ett lån på 50 000 kr? På Bankvertise.se hittar du förmånliga lån med flexibla villkor. Ansök online och få direktbesked.

  Låna 25 000 kr

  Behöver du låna 25 000 kr? Hos Bankvertise.se får du snabba, förmånliga lån med bra räntor. Ansök och få pengarna direkt.

  Låna 10 000 kr

  Behöver du låna 10 000 kr? Bankvertise erbjuder snabba lån anpassade för dig. Utforska, ansök online och få pengarna direkt på kontot.