Konsumtionslån upp till 600 000 kr

Konsumtionslån upp till 600 000 kr

Konsumtionslån kallas alla lån som inte är ett bolån, konsumtionslån kan ha olika namn, till exempel privatlån, blancolån och billån. Det spelar ingen roll vad man kallar det, utan det som kännetecknar denna typ av lån är att du inte behöver ställa något i säkerhet för lånet.

Det är många som undrar vad skillnaden på konsumtionslån, privatlån, blancolån och billån är och svaret är enkelt: inget - så för att hålla det enkelt, har vi på Bankvertise valt att använda oss av ordet "privatlån" när vi syftar på ett lån som du tar utan säkerhet.

Då du inte ställer säkerhet för ett privatlån, så kommer räntan på ditt privatlån att baseras på din kreditvärdighet. Precis som med alla andra lån är det viktigt att du tänker det igenom och ser över din ekonomi innan du väljer att ta ett lån, så att du inte belastar din privatekonomi mer än nödvändigt.

Lån som du kan ta via Bankvertise har en återbetalningstid på 1 - 20 år.

Hos Bankvertise kan du låna till nästan vad du vill.

 

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 350 000:-, rörlig ränta 6.51%, uppläggningskostnad 350:-, aviavgift 29:-, ger en effektiv ränta på 6.90 %. Totalt belopp att återbetala 509 759:-. Månadskostnad 3 538:- fördelat på 144 avbetalningar. Räntekostnad + avgifter 159 759:-. Individuell ränta varierar. Uppdaterat 2021-03-11. Återbet. tid 1-20 år.

I samarbete med

 

Du er her: Bankvertise » Konsumtionslån

Innehållsförteckning
  Add a header to begin generating the table of contents

  Syfte med lånet?

  Eftersom du kan låna utan att ställa säkerhet i form av bil eller bostad, så är möjligheterna till vad du ska använda lånet till omöjliga. Så länge som din ekonomi (och eventuell medsökares) har utrymme att hantera lånet och återbetalningen.

  Privatlånets flexibilitet gör att många väljer att använda det till festligheter, som bröllop, resor, konfirmationer och runda födelsedagar. Det används också till att renovera, om du behöver nytt kök/badrum, lägga nytt golv eller bygga ut.

  Det är inte ovanligt att man plötsligt står med flera olika privatlån som man betalar av på samtidigt, och då kan det vara en bra idé att se över om du kan spara pengar genom att samla dina lån och krediter till ett stort samlingslån. Då kommer du oftast att kunna minska dina kostnader eftersom du bara betalar ränta och avgifter på ett lån, i stället för flera.

  Har du flera olika lån som du vill slå samman till en lägre månadskostnad, så kan du ansöka om det här.

   

  Är ett privatlån detsamma som ett snabblån?

  Nej, det är inte detsamma.

  Ett snabblån är precis som namnet antyder, ett lån som du kan ta snabbt men som ofta har en kort återbetalningsperiod. Snabblån har också ofta väldigt höga kostnader, och vi har flera gånger sett snabblån med en effektiv ränta på upp till 800%.

  Vi på Bankvertise samarbetar inte med den typen av långivare, och du kan inte ansöka om ett snabblån via Bankvertise. Vi samarbetar endast med väletablerade banker och långivare som erbjuder förbrukslån som vanliga banklån. Det innebär att du kan ansöka om ett lån från 10 000 SEK upp till 600 000 SEK med en löptid på 12 - 144 månader och en ränta från 3,49%.

   

  Hur jämför jag bäst priserna?

  Det är viktigt att du undersöker marknaden och priserna, så att du hittar det lån och bank som passar just dig och dina behov bäst. Eftersom de flesta långivare har individuell ränta måste du ansöka för att se vilket erbjudande du kan få.

  Tidigare har det varit upp till konsumenten att undersöka och hämta in olika erbjudande, men genom att ansöka om ditt privatlån via Bankvertise så ökar du dina chanser att hitta det lånet som passar dig bäst.

  Det kostar ingenting att ansöka via Bankvertise, och du förbinder inte till något genom din ansökan.

   

  Vad är exempelräntor?

  Du kan ibland se en stjärna (*) i din jämförelse bredvid räntan. Det betyder att långivaren gör individuell räntesättning. Vilken ränta just du får, vet du först när långivaren har gjort en kreditprövning och en kreditupplysning som kommer att hjälpa långivaren att kunna bedöma din betalningsförmåga. Normalt sett är räntan rörlig och följer det allmänna ränteläget.

   

  Effektiv ränta

  Ett lån består vanligtvis av lånebelopp, räntan och avgifter som till exempel uppläggningsavgifter och aviavgifter. Den effektiva räntan tar hänsyn till alla dessa kostnader för att du ska kunna göra en rättvis jämförelse mellan olika lån.

   

  Ränteavdrag

  30% av din årliga räntekostnad upp till 100 000 SEK kan du dra av på skatten i din deklaration. För belopp över 30 procent kan du dra av 21%. Man kan i praktiken säga att du bara betalar 70 procent av räntekostnaden för ditt lån.

   

  Amortering

  Oftast kan du när som helst betala tillbaka hela eller delar av ditt lån. När du tecknar ett blancolån så görs en betalningsplan upp och då kan återbetalningen ske antingen genom rak amortering eller genom annuitet.

   

  Rak amortering

  Vid rak amortering betalar du en fast summa varje månad. Räntan varierar beroende på att din skuld blir mindre. Den totala månadskostnaden varierar alltså vid varje betalningstillfälle.

   

  Annuitet

  Ett annuitetslån betalas med ett fast belopp vid varje betalningstillfälle. Eftersom summan är lika stor under återbetalningstiden består den i början av lånets löptid av större del ränta och mindre del amortering för att i slutet mot din återbetalningstid består av mindre del ränta och större del av amortering.

  Vad är löptid?

  Lånets löptid är den period som du kommer att återbetala ditt lån på.

  Om du är ute efter en låg månadskostnad så kan du välja en lång löptid, då är dina kostnader för lånet spridda över en längre period. Vill du däremot bli skuldfri snabbt så är det en högre månadskostnad du ska gå efter.

  Det kan vara lockande att välja en lång återbetalning med lägre månadskostnad, men du ska vara medveten om att du kommer att betala mycket mer i slutändan på en längre löptid. Du betalar ränta på det belopp som du har lånat, och ju längre tid du avbetalar lånet på desto mer ränta betalar du.

  Det viktigaste är att du hittar den perfekta mellanvägen, som fungerar bäst för din ekonomi.

   

  Kan jag ångra mig?

  Ja, som konsument har du enligt lag rätt att säga upp ditt lån inom 14 dagar, räknat från den dagen som ditt låneavtal trädde i kraft. Om du ångrar dig måste du skriftligen meddela den bank som du har lånat hos att du ångrar dig, och betala tillbaka hela lånebeloppet plus ränta inom 30 dagar. Banken kommer att informera dig om vart du ska vända dig, om du ångrar dig.

  Du har också möjligheten att när som helst betala tillbaka ditt lån, helt eller delvis. Har du valt att samla dina lån genom att kombinera dem och inte ska ställa säkerhet, så är det ofta för att du ska betala tillbaka dina gamla skulder och krediter. Du kommer också att kunna spara in en del pengar genom att göra så, samtidigt som du får mer utrymme i din ekonomi.

   

  Bli av med dina dyra skulder

  När du ansöker om ett privatlån hos oss kan du fundera på om du har någon befintlig skuld som du vill bli av med. Gamla lån och krediter är ofta dyra och har höga avgifter. Du kan välja att slå ihop dessa skulder till ett stort (och billigare) lån.

  Att samla sina gamla skulder fungerar genom att man i sin ansökan uppger att man vill samla sina lån, och vilka av dessa lån som du vill betala tillbaka.

   

  Betala tillbaka ditt lån när du vill

  Vi på Bankvertise förmedlar endast lån som du enligt lag kan betala tillbaka när du vill. Du kan därför betala av hela din resterande skuld plus ränta om du känner att din ekonomi tillåter det.

  Du ska bara informera banken eller långivaren som du har ditt lån hos i förväg, så får du också veta den aktuella skulden som du ska betala tillbaka.

  Är din skuld relativt hög, så kan du kanske delvist amortera på lånet. Detta kallas också för extra inbetalning. Det kan vara svårt att betala tillbaka ett lån på ex 100 000 SEK, men om du har möjlighet att betala in 20 000 SEK extra så kan det dras av på din skuld. Då sjunker din skuld ner till 80 000 SEK, och fördelen är då att du bara betalar ränta på 80 000 SEK i stället för 100 000 SEK, som gör att lånet blir billigare för dig.

  Du kan alltid kontakta din bank eller långivare om du vill göra en extra inbetalning, så säkerställer du också att du får en uppdaterad amorteringsplan (betalningsplan), där räntan blir beräknad på den lägre restskulden.

   

  Är det billigt att låna via Bankvertise?

  Det kan det vara.

  Hos oss så gör du bara en ansökan som både är enkel och kostnadsfri och då kommer vi att få personliga låneerbjudanden till dig från flera olika banker.

  Det gör det möjligt för dig att enkelt kunna jämföra de olika bankernas erbjudande och kan utifrån det, välja det lån som är billigast och som passar dina behov bäst.

  Bankerna vet om att de tävlar om att få dig som kund, vilket gör att det blir lägre omkostnader för dig. Konsumentverket rekommenderar dig att du kollar igenom lånemarknaden ordentligt innan du tar ett lån.

  Det är beroende på din kreditvärdighet hur pass billigt ditt lån blir. Först och främst så blir du bara godkänd till ett billigt lån med en låg ränta om du har en sund ekonomi, och har tillgångar (exempelvis som en bostadsrätt). Om du också väljer att ha en medsökande/borgenär på din låneansökan så ökar det dina chanser att bli godkänd för ett billigt lån.

   

  Hur gör jag för att få ett billigt privatlån?

  Där finns flera faktorer som påverkar din lånekostnad, och hur billigt ditt lån blir;

  • Du måste ha fyllt 18 år
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Har du en medsökare/borgenär i din ansökan ger det bankerna en större säkerhet att låna ut till dig.
  • Du måste ha en fast inkomst för att ansöka - men ju högre inkomst du har, desto mer kan du låna.
  • Du måste ha en sund ekonomi, och vara skuldfri (inga betalningsanmärkningar eller registrerad skuld hos Kronofogden)

   

  Innan du lånar

  Bankvertise och våra samarbetspartners rekommenderar alltid att du sätter en hållbar budget för din ekonomi, innan du ansöker om ett lån. Din budget räknar du ut genom att lägga ihop dina månadsinkomster (lön etc) och sedan drar du av dina fasta månadskostnader (hyra, abonnemang, transport, el, vatten, värme etc). Det är alltid en bra idé att ha en kategori för oväntade utgifter som höjda värme- eller elräkningar.

  Genom att sätta en budget så kan du se hur mycket pengar du har över varje månad, och då kan du lättare se hur mycket som din ekonomi tillåter dig att låna. Du kan samtidigt hålla ett öga på att din budget håller, och om dina intäkter och utgifter är konsekventa.

  Bara för att du har en hållbar budget så betyder inte det att du inte riskerar att hamna i ekonomiska problem. En bra överblick över din ekonomi kan säkerställa att du inte tar ett lån som du inte klarar av att betala av. Obetalda avbetalningar kommer att leda till dyra påminnelser, och kan i slutändan resultera att du blir registrerad hos Kronofogden och inte har möjlighet att kunna ta ett lån i framtiden.

  Du ska också tänka på att där finns olika krav till dig som låntagare beroende på vilken långivare du väljer. De brukar oftast vara krav på inkomst, din ålder och betalningsanmärkningar.

  Samtidigt så kommer din kreditbedömning att ta hänsyn till en rad olika faktorer, som din nuvarande skuldfaktor (skuld i förhållande till inkomst), om du äger din bostad. Den noggranna kreditbedömningen säkerställer också att du som låntagare får lägsta möjliga ränta och kostnader på ditt lån.

   

  Hitta rätt privatlån genom Bankvertise

  Hos Bankvertise har vi redan hjälpt tusentals svenskar att hitta det lån som passar deras behov bäst. Vi har utmanat branschen, så att det är långivarna som tävlar om låntagarna och inte tvärt om. Det gör vi genom att hämta in erbjudande från en rad olika banker som du kan välja fritt mellan.

  Hos Bankvertise kan vi erbjuda lån från 10 000 SEK upp till 600 000 SEK, med en återbetalning som ligger mellan 1 och 12 år.

  Det finns alltså stora chanser för att du ska kunna hitta ett lån som passar dig och dina behov, och inte minst din ekonomi.

  Det tar bara några minuter att fylla i vår låneansökan och det är helt gratis. Så fort din ansökan har blivit godkänd skickar vi ett antal låneerbjudanden som du kan välja fritt mellan. Väljer du att tacka ja till ett av låneerbjudandena så finns pengarna på ditt konto inom 1-2 arbetsdagar, som du kan använda till vad du vill.

   

  En enkel process

  När du skickar in din ansökan via oss så skickas det ut till flera olika långivare. Sen får du de bästa låneerbjudandena som de kan ge dig. Efter det är det upp till dig att bestämma var du vill bli kund.

  Vi hjälper dig att nå ut till fler långivare, men du har kontroller och fattar alla beslut.

  HÄR KAN DU HITTA SVAR PÅ
  De mest ställda frågorna

  Vi har samlat de vanligaste frågorna som vi har fått in. Om du hittar svaret på det du letar efter kan du välkommen att kontakta.

  Du kan ansöka om ett Samla lån mellan 10 000 - 600 000 kronor genom Bankvertise.

  När din ansökan om ett Samla lån skickas genom Bankvertise kommer flera långivare att utvärdera din förfrågan om att slå samman dina lån. Därför kan vi inte garantera att ett erbjudande om Samla lån kommer motsvara det beloppet du ansökt om.

  För att kunna ansöka om ett Samla lån ska du som minst kunna uppfylla dessa krav:

  • Du ska vara minst 18 år gammal.
  • Du ska ha en fast adress i Sverige.
  • Du ska ha ett Bank-ID.
  • Du måste ha en årsinkomst på minst 120 000 kr

  Dessa krav är inte nödvändigtvis en garanti för att du kan få ett erbjudande om att lägga om dina existerande lån.

  Hos Bankvertise tar vi emot en provision av långivaren om ett lån betalas ut. Det används för att driva Bankvertise.

  Bankvertise hanterar inte utbetalningar eller annat. Bankvertise gör bara att du får kontakt med flera olika långivare.

  Svarstiden är olika från långivare till långivare. Normalt sett brukar man få svar inom 24 timmar. Dock beror det på ansökan, det kan ta längre tid.

  Utbetalningstiden avtalas direkt med långivaren. Du kan hitta svar på detta i låneavtalet.

  Det kan finnas fler anledningar till att din ansökan inte blev godkänd. Vi på Bankvertise vet inte varför långivaren nekade dig och vi har inte heller möjlighet att ta reda på det.

  Oftast är anledningen till nekat Samla lån ett av följande alternativ:

  • Privatekonomi
  • Ålder
  • Lånebeloppets storlek

  Ja, du kan när som helst avbetala ditt Samla lån.

  VI HAR GJORT DET ENKELT
  Så här fungerar Bankvertise

  Man kan dela upp Bankvertise i tre enkla steg.

  Bankvertise - trin 1 ansøg
  Ansök

  Gör din ansökan genom vårt ansökningsformulär

  Bankvertise - trin 2 accepter lånetilbud
  Accepter låneerbjudande

  Acceptera och skriv på för det låneerbjudandet som du vill ta

  Bankvertise - trin 3 accepter lånetilbud
  Utbetalning

  Pengarna betalas ut till ditt konto

  BEHÖVER DU MER HJÄLP?
  Kanske är detta intressant
  Bankvertise samlelån
  Samla lån

  Med ett samla lån kan du potentiellt spara riktigt mycket pengar varje månad.

  bankvertise kategori privatlån
  Privatlån

  Ett privatlån kan ge dig friheten att göra det som du vill utan frågor.

  Lån penge uden sikkerhed
  Låna pengar

  Låna pengar online via Bankvertise. Jämför hos över 39 banker och långivare.

  Lånemöjligheter
  Lånemöjligheter

  Om du behöver ta ett lån så rekommenderar vi dig starkt att du undersöka dina möjligheter noggrant.

  Samla dina lån med Bankvertise

  Samla dina lån med Bankvertise och få en överskådlig bild av dina skulder samtidigt som du kan spara pengar på räntekostnaden. Genom att samla dina lån under en och samma långivare, kan du ofta få en lägre ränta och enklare att hantera dina betalningar. Bankvertise hjälper dig att jämföra olika långivare och hitta det lån som passar dina behov bäst. Vår tjänst är helt kostnadsfri och vi har ingen dold agenda - vi vill bara hjälpa dig att få en bättre överblick och hantering av dina skulder. 

  ANSÖK OM LÅN OAVSETT VILKET BELOPP DU BEHÖVER
  Bankvertise

  Låna 600 000 kr

  På Bankvertise kan vi hjälpa dig att hitta ett säkert och billigt lån, på 600 000 SEK och både ränta och avgifter ligger på en rimlig nivå.

  Låna 500 000 kr

  Vi hjälpa dig att hitta ett säkert och billigt lån på 500 000 SEK, där både ränta och avgifter ligger på en vettig nivå.

  Låna 400 000 kr

  Du kan redan nu börja att hämta in erbjudande, och se hur billigt du kan låna 400 000 SEK.

  Låna 300 000 kr

  Innan du lånar 300 000 SEK så är där en del praktiska saker du måste ha under kontroll.

  Låna 200 000 kr

  Låna 200 000 SEK idag om du behöver pengar för att finansiera ett stort och påkostat bröllop, ny bil, en resa eller renovering.

  Låna 100 000 kr

  Många av de största och populära långivare och banker erbjuder lån på 100 000 SEK.

  Låna 75 000 kr

  Är du på jakt efter att låna 75 000 SEK billigt och med låg ränta? Då har du hamnat rätt!

  Låna 50 000 kr

  Det är faktiskt lättare än vad många tror att kunna låna 50 000 SEK till en låg ränta, med snabb utbetalning.